Έτος για το 2024: Πετώντας ψηλά με νέα ρολόγια πιλότων

ef

Συνεχίζοντας τη συλλογή μερικών από τα πιο σημαντικά ρολόγια που κυκλοφόρησαν φέτος, σήμερα, ανατρέχουμε σε πιο συναρπαστικές και καινοτόμες εκδόσεις που εκρήγνυνται το 2022. Η αεροπορία είναι το θέμα της σημερινής αναθεώρησης και υπάρχουν πολλά αξιομνημόνευτα νέα προϊόντα που εξετάζονται σήμερα. Δέστε λοιπόν τις ζώνες ασφαλείας σας και κρατήστε το τραπέζι σας σε όρθια θέση καθώς συζητάμε πέντε ρολόγια πιλότου από την περασμένη χρονιά.

Το Navitimer της Breitling μόλις έκλεισε τα 70 φέτος και η μάρκα γιορτάζει την περίσταση με την κυκλοφορία πέντε νέων μοντέλων που έχουν επανασχεδιαστεί με τόλμη. Το Navitimer B01 Chronograph διατηρεί την κλασική διάταξη υποεπιλογέα τριών καντρών και τη στεφάνη με κανόνα ολίσθησης που χαρακτηρίζει τη γραμμή Navitimer. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν μια τολμηρή θήκη από χάλυβα με επιλογή από χάλκινα, μπλε, πράσινα ή ασημί κύρια καντράν, όλα με μαύρους υποκαντράν, ή ένα μαύρο καντράν ανάποδα με λευκά υποκαντράν. Μια σειρά χρωμάτων όχι μόνο δίνει σε αυτήν την οικογένεια μια έμφυτη πινελιά, αλλά προσφέρει και τρία διαφορετικά μεγέθη. 46mm, 43mm και 41mm. Μεταξύ μιας σειράς επιλογών χρώματος καντράν και διαφόρων επιλογών μεγέθους, το νέο μοντέλο έχει 15 διαφορετικές πιθανές παραλλαγές. Το ρολόγια αντίγραφο είναι εξοπλισμένο με κίνηση κατασκευής Chronometer B01 με πιστοποίηση COSC και απόθεμα ισχύος 70 ωρών.

Η τιμή του Breitling Navitimer B01 Chronograph είναι 9.000$ για την έκδοση 41mm, 9.100$ για την έκδοση 43mm και 9.200$ για τη μεγαλύτερη έκδοση 46mm.

Αναμφισβήτητα το πιο αξιοσημείωτο γεγονός στο ημερολόγιο της βιομηχανίας φέτος ήταν το Watches & Wonders, μια διεθνής εμπορική έκθεση που ήταν για άλλη μια φορά ο καταλύτης για πολλές μάρκες να κάνουν τα μεγάλα ετήσια ντεμπούτα τους. Μεταξύ αυτών ήταν η παρουσίαση του νέου της Big Pilot 43 Top Gun από την IWC, μια νέα αντίληψη των προηγούμενων μοντέλων της συλλογής Big Pilot Top Gun και η πρώτη που έκανε το ντεμπούτο της με τεράστια διάμετρο 43,8 mm. Η κομψή κεραμική θήκη είναι «IWC Jet Black», ενώ η μεταλλική θήκη πίσω στολίζεται με το λογότυπο Top Gun και τα σήματα υπογραφής της συλλογής Big Pilot. Τροφοδοτεί τα χέρια είναι το αυτόματο διαμέτρημα 82100 της IWC, κατασκευασμένο από κεραμικό που δεν μυρίζει και προσφέρει απόθεμα ισχύος 60 ωρών.gd

Το επόμενο στοιχείο στη λίστα μας είναι ένα μοντέλο που σίγουρα έχει ξεπεράσει τα όρια της κατηγορίας ρολογιών πιλότου τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το Rolex GMT Master έκανε το ντεμπούτο του ως μέρος της χρυσής εποχής της εμπορικής αεροπορίας το 1955. Φέτος, η Rolex θυμάται αυτές τις φυσικές αεροπορικές ρίζες με την κυκλοφορία του τελευταίου GMT-Master II μέσω του νέου μοντέλου «Destro». 126720 VTNR.

Χωρίς αμφιβολία, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτής της έκδοσης είναι η σχεδίαση της χαλύβδινης θήκης 40 mm, γνωστής ως «Destro» μέσω της κορώνας και των ταιριαστών λεπτομερειών καντράν. Η εντυπωσιακή κεραμική στεφάνη 24 ωρών ολοκληρώνει την εμφάνισή της, η οποία χωρίζεται στο κέντρο σε ένα πλούσιο πράσινο Kelly και το άλλο μισό μαύρο. Αυτό το μοντέλο του νότιου ημισφαιρίου χρησιμοποιεί το διαμέτρημα 3285, το οποίο προσφέρει ένδειξη ζώνης δεύτερης ώρας, συγχρονισμένη ημερομηνία και απόθεμα ισχύος 70 ωρών.

Ο ελβετικός κατασκευαστής Longines έχει μακρά ιστορία στην κατασκευή ρολογια ρολεξ μαιμου, που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα, και συνεχίζει να καθορίζει το σύγχρονο DNA της μάρκας. Ο τελευταίος συνδυασμός vintage στυλ και μοντέρνας ωρολογοποιίας είναι το Spirit Zulu Time, που κυκλοφόρησε φέτος τον Μάρτιο. Αυτό το ατσάλινο ρολόι έχει διάμετρο 42 mm και διατίθεται σε δύο παραλλαγές καντράν, το ένα σε μαύρο ματ και το άλλο σε μπλε του ήλιου. Η αμφίδρομη περιστρεφόμενη στεφάνη είναι χρωματισμένη για να ταιριάζει με αυτήν του καντράν και διαθέτει μια κλίμακα 24 ωρών, η καθεμία με έναν δείκτη GMT σε αντίθεση που υποδεικνύει ξεκάθαρα τη δεύτερη ζώνη ώρας. Η Longines επέλεξε να τροφοδοτήσει το ρολόι με το διαμέτρημα L844.4, το οποίο διαθέτει ένα καινοτόμο ελατήριο ισορροπίας πυριτίου και προσφέρει απόθεμα ισχύος 72 ωρών.